Weldadige Tuinbeleving

In de Koloniën van Weldadigheid zijn prachtige (sier)tuinen te bewonderen. Wanneer je het ‘Weldadig Rondje‘ fietst (37 km), kom je langs:

Toegangsprijzen

De Maartjestuin en Tuinbouwschooltuin zijn gratis toegankelijk, voor de Botanische Tuin Mei Chu en de Hof aan de Reune wordt een entreeprijs van €5,- gevraagd en tickets voor De Tuinen van Frederiksoord à € 3,50 zijn verkrijgbaar in museum De Proefkolonie in Frederiksoord.

Openingstijden en faciliteiten

Klik op de link van de betreffende tuin en lees meer informatie. Uiteraard kun je de tuinen ook afzonderlijk of met de auto bezoeken. Bloeiend fietsplezier gewenst!

 • WELDADIG RONDJE
  Gratis fietsroute ‘Weldadig Rondje’ – Deze 37 km lange fietsroute leid je langs verschillende tuinen en talrijke monumenten.

 • WELKOM TOEN, WELKOM NU
  Welkom in de mooiste tuinen van de Koloniën van Weldadigheid. Onderweg ga je door de landerijen, langs Landgoed Heerlijkheid De Eese en maak je kennis met het unieke landschap dat Generaal Johannes van den Bosch destijds creëerde.

 • WELDADIG ETEN EN DRINKEN
  Geniet onderweg van een kopje thee/koffie. Reserveer van tevoren een lekkere high-tea in De Maartjestuin of neem wat lekkers in de Botanische Tuin Mei Chu. Sluit de dag of met een heerlijk diner in een van de Weldadige Oorden.

 • START EN FINISH
  Je kunt starten bij iedere tuin. In het hart van Frederiksoord vind je een grote parkeergelegenheid.

 • GRATIS PARKEREN
  Parkeren is bij elke tuin gratis. Ook het parkeerterrein in Frederiksoord is gratis te gebruiken.