Tuin zonder Drempels

In de Tuin zonder Drempels (ook wel Van Swietentuin genoemd) wordt mede zichtbaar gemaakt hoe je met een hoge leeftijd of beperking actief in een tuin bezig kunt zijn. In deze prachtige voorbeeldtuinen, die het hele jaar door bloeien, kan iedereen ideeën opdoen om van een tuin te genieten. Brede paden, verhoogde plantenbakken en voldoende ruimte om te bewegen zijn hier kenmerkend.

Voorbeeldtuinen

De voorbeeldtuinen hebben in het hele land een prominente rol gespeeld bij aanpassingen van voorzieningen. Voor zowel particuliere tuinen als instellingen voor bejaarden en gehandicapten zijn ideeën meegenomen vanuit Frederiksoord. Ook het onderwijs, tuinarchitecten, hoveniers en therapeuten komen graag langs om kennis op te oden.

Liggende verzorging

Afgelopen jaren is de Tuin zonder Drempels geheel gerenoveerd waardoor het een nieuwe, eigentijdse uitstraling heeft gekregen. Het geheel is rolstoeltoegankelijk en in het paviljoen is liggende verzorging mogelijk. Iedereen is welkom in De Tuin zonder Drempels.

Toegangskaarten

Combi-tickets voor De Tuin zonder Drempels en De Fruithof (inclusief Struunkaart) zijn verkrijgbaar in Museum De Proefkolonie.