Welkom in de botanische tuin Mei Chu

Kom tot rust in de bijna drie hectare grote botanische tuin Mei Chu. Geniet van al het moois wat er om u heen gebeurt. Meer dan tachtig bamboesoorten worden in deze prachtige tuin afgewisseld met een breed assortiment aan Aziatische bomen, heesters en vaste planten. Verschillende waterpartijen en de op oorspronkelijke wijze gebouwde paalwoningen zorgen voor een oosterse beleving.

Bijzondere collecties

De kwekerij is gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment winterharde en groen blijvende bamboesoorten. Ook vindt u hier drie nationale plantencollecties: de Sneeuwbal, 130 soorten Blauwe regen en de Kardinaalsmuts. Een lust om naar te kijken.

Het ruisen van de bamboe

Op het terras van kunt u even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee. Laat u meevoeren met het ruisen van de bamboe, het kwaken van de kikkers en het zingen van de vogels. In het winkeltje kun u terecht voor allerlei leuke snuisterijen voor huis, tuin en keuken. Natuurlijk kunt u ook een keuze maken uit de verschillende soorten planten.

Een uitzonderlijke plaats voor een feest of uitje

Een feest of een groepsuitje in de bamboetuin is een bijzondere en sfeervolle ervaring. De barbecue, een buffet, lunch of picknick wordt graag verzorgd. Mei Chu is ook uitstekend geschikt voor het maken van een fotoreportage of trouwfoto’s. Een rondleiding voor een groep inclusief koffie, thee en iets lekkers behoort tot de mogelijkheden. Beleef de botanische tuin Mei Chu!