Welkom in het Zeemuseum Miramar

Heeft u wel eens oog in oog gestaan met een Blauwe Haai? In Zeemuseum Miramar kunt u deze en andere vreemde zeewezens ontmoeten. Hier beleeft u het boeiende verhaal van Juffrouw Warners. Eén van de invloedrijkste vrouwen van de 20ste eeuw. In haar rijkelijke leven bezocht zij meer dan tachtig landen en nam op haar reizen duizenden schelpen, koralen, vissen en andere zeecuriosa mee. Ze struinde tot aan haar zesentachtigste de kusten van alle wereldzeeën af en sleepte de gevonden rariteiten in grote hutkoffers mee naar Drenthe. Deze zeecuriosa zijn te zien in haar Wunderkammer in het Zeemuseum. U zult versteld staan!

Expostisties en activiteiten

In het natuur-historische museum wordt jaarlijks een grote wisselexpositie gehouden en regelmatig zijn er lezingen in het Science Café. Voor kinderen worden workshops georganiseerd, is er een spannende speurtocht en zijn er veel andere leuke doe-dingen. Voor scholen is er een speciaal educatie-programma ontwikkeld. Op het zonnige terras kunt u genieten van een verse kopje koffie met wat lekkers. In de ruime museumwinkel is er volop keuze aan sieraden, bijzondere schelpen, maar ook fossielen en souvenirs.

Combiticket

Wilt u meerdere musea in de omgeving bezoeken? Koop dan een combi-ticket! Hiermee kunt u heel voordelig naar het Oermuseum in Diever, Museums Vledder en Museum De Koloniehof in Frederiksoord. Geniet van al het moois in de Vrije Koloniën van Weldadigheid.