Loading...
Museum De Koloniehof2018-11-05T11:40:34+00:00

Project Description

Welkom in museum De Koloniehof

Het gebied van de Vrije Koloniën van Weldadigheid vertelt een bijzondere geschiedenis. In 1818 werd de Maatschappij van Weldadigheid opgericht door de visionair Generaal Johannes van den Bosch. Door middel van werk, onderdak, scholing en zorg wilde hij de stedelijke paupers een perspectief op een beter bestaan bieden. Dit project is nog steeds zo bijzonder dat de Koloniën van Weldadigheid, zowel in Nederland als in België zijn genomineerd voor de UNESCO werelderfgoedstatus.

200 jaar terug in de tijd

Wilt u meer weten over dit unieke project en wilt u weten hoe er werd geleefd in de Koloniën van Weldadigheid? Beleef dan het ongelooflijke verhaal in dit museum. Er is een vaste expositie, wisselende thematentoonstellingen en een videoportrettenexpositie die u meenemen naar 200 jaar geleden. Ook kunt u een kijkje nemen in een nagebouwd koloniehuisje en de dorpsschool. Bezoek de voorbeeldakkers met gewassen van destijds en vergeet beslist het doolhof niet. Vanuit het museum in Frederiksoord, het hart van het koloniegebied, kunt u de rest van het gebied verkennen.

Dagje uit

Een bezoek aan Museum De Koloniehof is een prima startpunt voor een dagje uit. Er is een gezellige koffiekamer en een zonnig terras voor een lekkere versnapering en een goede kop koffie. Een diversiteit aan wandel-, fiets- en monumentenroutes liggen voor u klaar en in het gezellige winkeltje vindt u verrassende cadeautjes. Ook zijn er verschillende arrangementen om met een groep op pad te gaan. Er kan een picknick worden geregeld, een ritje met de Kolonietram, fietsen worden klaargezet en een rondleiding met gids behoort tot de mogelijkheden. In en om het museum kunt u een onvergetelijke ‘Koloniedag’ beleven.

Meerdere musea bezoeken

Wilt u meerdere musea in de omgeving bezoeken? Koop dan een combi-ticket! Hiermee kunt u heel voordelig naar het Oermuseum in Diever, Museums Vledder en Zeemuseum Miramar in Vledder. Geniet van al het moois in de Vrije Koloniën van Weldadigheid.

Deze website maakt gebruik van cookies en diensten van derden. Ok