Loading...

Word Makker van een Akker

Boeren, burgers en buitenlui! Je kunt nu helpen om de kenmerkende akkerstructuur van 200 jaar geleden terug te brengen in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Doe mee met de crowdfundingsactie: Word Makker van een Akker. Meedoen kan op verschillende manieren, door financieel bij te dragen, tijd of materiaal beschikbaar te stellen of door inzet van eigen grond. Hoe meer Makkers er meedoen, hoe meer kleine akkertjes er ontstaan. Door het verbouwen van verschillende gewassen dragen wij met elkaar bij aan de biodiversiteit in het gebied en zorgen we samen voor een aantrekkelijk landschap. Met de opbrengst van je akker sorteren we voor op de mogelijkheid tot het ontwikkelen van streekproducten. Direct van je akker op je bord.

Adopteer nu een akker in de Kolonie

Ja, ik word financieel makker
Ja, ik word operationeel makker
Ja, ik word grond makker
‘Hoe werkt het’

Er komen steeds meer akkers bij

Loading...

Inmiddels vind je in de Vrije Koloniën van Weldadigheid al akkertjes van verschillende Makkers. Komt door jouw akkertje ook bij?

Er is 20 ha grond nodig. Verschillende Makkers hebben al 3,5 ha grond beschikbaar gesteld.
Er is € 60.000 nodig. Laat jij de barometer stijgen?
Kavel

Koningin Wilheminalaan

Aan de Koningin Wilhelminalaan in Frederiksoord is tegenover Hoeve Koning Willem III een akkertje ingezaaid met boekweit. Heel binnenkort bloeit deze.

Kavel

Oostvierdeparten

Bij Hoeve 202 aan de Oostvierdeparten vlakbij Noordwolde zijn twee akkertjes ingezaaid voor kruidenrijk grasland.

Kavel

Vaartweg

De Grondmakkers die aan de Vaartweg in de nieuwe Koloniewoningen wonen, hebben ook eigen akkertjes ingezaaid met boekweit en zomergraan.

   

Een uniek verhaal in het decor van drie Nationale Parken. Genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedstatus.