Eigen streekproductenlijn voor Koloniën van Weldadigheid

Het nieuwe jaar begint goed in de Koloniën van Weldadigheid. Vanaf deze week verschijnt een eigen streekproductenlijn. Onder de naam Kolonie Erfgoed worden verschillende lokale producten aangeboden die allemaal een connectie hebben met het unieke gebied. Initiator is Ruth Middelwijk die vanuit Hoeve Koning Willem III in Frederiksoord de distributie en verkoop, voor zowel particulieren als bedrijven, voor haar rekening neemt.

Nieuwe fase voor Makker van een Akker
‘Twee jaar geleden zijn we gestart met het project Makker van een Akker waarmee we als doel hebben om de kenmerkende akkerstructuur van destijds weer terug te brengen in de Koloniën van Weldadigheid. Vorig jaar hebben we voor het eerst boekweit geoogst en kon er boekweitmeel worden gemaakt. Afgelopen zomer lagen courgettes in de winkels en hebben verschillende instanties en horecaondernemers onze oogst gebruikt’, zegt de agrarisch onderneemster enthousiast. ‘Het is geweldig dat we nu een nieuwe fase ingaan en een eigen merk hebben.’

Lokaal geteeld en geproduceerd
Kolonie Erfgoed kenmerkt zich door lokaal geteelde en geproduceerde producten die met zorg voor de natuur en oog voor biodiversiteit zijn verbouwd. ‘De boer ontvangt een eerlijke prijs voor een eerlijk product’, vervolgt Middelwijk. ‘Dit past ook in de huidige tijd waarin mensen steeds kritischer kijken naar wat er op hun bord komt te liggen. Pure producten zonder toevoegingen.’

Krachten bundelen
Op dit moment bestaat het assortiment uit koolzaadolie, boekweitmeel en seizoens-producten. De verwachting is dat dit binnenkort wordt uitgebreid. Ruth heeft het er druk mee. ‘We hebben contact met veel lokale ondernemers en producenten die graag de krachten willen bundelen en verbinding zoeken. Het is fantastisch om te ervaren dat iedereen zo enthousiast is.’ Met de introductie van Kolonie Erfgoed is de eerste stap gezet naar een volwaardige, eigen productlijn uit de Koloniën van Weldadigheid.

Verkoopadressen
Kolonie Erfgoed is te koop via www.kolonieerfgoed.nl, op Hoeve Koning Willem III, Koningin Wilhelminalaan 64 in Frederiksoord, bij verschillende supermarkten in de regio en wordt gebruikt door diverse koks in het gebied.