Kolonie Express krijgt aanhanger met plaats voor mindervaliden

De Elektrische Kolonie Express heeft sinds deze week een nieuwe aanhanger waar plaats is voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel. Dankzij een bijdrage van het Ondernemersfonds Westerveld, Bercoop Fonds en de gemeente Westerveld gaat hiermee een lang gekoesterde wens van Stichting Weldadig Oord in vervulling. Een aantal stoelen van de aanhanger zijn vrij eenvoudig te verwijderen en via de oprijplaat kunnen rolstoelgebruikers gemakkelijk naar binnen en genieten van een riant uitzicht. Inmiddels zijn de eerste tochten in de Koloniën van Weldadigheid gemaakt.

Genieten met zorg
Het is niet voor niets dat de stichting zich hard maakt voor mensen met een beperking en er actie wordt ondernomen. Het past in het gedachtegoed van Johannes van den Bosch, de stichter van de Maatschappij van Weldadigheid, om ook oog te hebben voor mensen die extra zorg nodig hebben. Voor veel mensen of families is het niet vanzelfsprekend om samen een uitje te maken of een onbekommerde vakantie te hebben. Een tocht met de aangepaste Kolonie Express maakt het mogelijk om ondanks beperkingen het unieke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid te ontdekken.

Ontdekkingstochten in het unieke gebied
Deze zomer is de Kolonie Express bijna dagelijks op pad. Iedere woensdag rijdt de Vlecht-Express in Noordwolde, in de weekenden worden tochten gemaakt in Willemsoord en op de overige dagen rijdt het elektrische voertuig, dat geschikt is voor maximaal 12 personen, veelal in de omgeving van Frederiksoord en Wilhelminaoord. Het geheel is eigendom van de Stichting Weldadig Oord. In deze stichting zijn zo’n 100 toeristische en recreatieve ondernemers en organisaties vertegenwoordigd; de zogenaamde Weldadige Oorden. Iedereen die een ontdekkingstocht wil maken met de Elektrische Kolonie Express kan dit regelen via een van deze Weldadige Oorden.

>>> Klik hier voor meer informatie en arrangementen