Project Description

Welkom bij De Zeven Koeien

Aan de Brink, midden in het Drentse esdorpje Doldersum, ligt kaasboerderij ‘De Zeven Koeien’. Zoals de naam al doet vermoeden is het een kleine boerderij. Ter plekke wordt de melk verwerkt van de zeven koeien die de boerderij telt. Van deze melk wordt op ambachtelijke wijze rauwmelkse kaas, yoghurt en kwark gemaakt. De zuivelproducten en ook het vlees van de eigen veestapel worden verkocht vanuit het eigen boerderijwinkeltje. Ga zeker even kijken als u in de buurt bent!

Kleinschalig boeren
Milieubewust en zelfvoorzienend zijn twee begrippen die veel aandacht krijgen bij de manier van boeren en produceren. De natuurlijke manier van boeren staat garant voor de afwezigheid van kunstmest en chemische middelen bij de teelt van gras. Het natuurlijke ritme van de seizoenen wordt gevolgd. De koeien krijgen hun kalveren in de voorjaarsmaanden zodat ze vooral melk produceren in de zomer wanneer er vers gras groeit. Het kleinschalige boeren op een natuurlijke manier heeft invloed op de kwaliteit van het product. Van de kaas- en zuivelproducten van De Zeven Koeien zult u gegarandeerd genieten!