Wandelgids Weldadig Wandelen

NIEUW! Wandelgids Weldadig Wandelen.

Een ruim 140 pagina’s tellende gids met acht wandelingen door de Koloniën van Weldadigheid en aangevuld met informatie over het gebied, historische wetenwaardigheden en uitgebreid fotomateriaal. Een uniek document. Het is het eerste initiatief vanuit de recreatieve bedrijven en organisaties dat de Koloniën Frederiksoord, Wilhelminaoord, Willemsoord, Ommerschans, Veenhuizen, Merksplas en Wortel met elkaar verbindt.

Routemaker Rob Wolfs en publicist Wim Huijser maken u deelgenoot van de strijd tegen de armoede, die Generaal Johannes van den Bosch begin negentiende eeuw, met de oprichting van de Koloniën van Weldadigheid, voor ogen had. Aan de hand van uitgebreide routes door Drenthe, Overijssel, Friesland en de Belgische Kempen, zwerft udoor de bossen, langs gestichten, koloniehuisjes en kerkjes. Door prachtige bomenlanen en langs vaarten waarin het zweet van de kolonisten nog maar nauwelijks is opgelost.

Weldadig Wandelen is voor € 16,95 verkrijgbaar bij de Weldadige Oorden, (lokale) boekhandels en de toeristische informatiepunten in de regio. Wilt u het boekje direct bestellen? Stuur een mail naar info@weldadigoord.nl (exclusief eventuele verzendkosten).

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in samenwerking met Stichting Weldadig Oord en mogelijk gemaakt door gemeente Steenwijkerland, gemeente Westerveld en gemeente Weststellingwerf.