Welkom in het Pioniershuisje van Tralaluna en Evenbijkomen

Pionieren in recreatie en zorg

Evenbijkomen
Niet op een camping, niet op een vakantiepark en niet bij een particulier. Het Pioniershuisje staat op een exclusieve plek aan de rand van de Fruithof in Frederiksoord. Maar liefst 8 hectare met kleinere boomgaarden, omringd door bomen en struiken vol bloemen, bessen en bottels. Wat de Fruithof speciaal maakt zijn de zo’n 550 (!) verschillende oude fruitrassen. Het Tiny House is een blikvanger in een prachtige, natuurlijke omgeving. Even bijkomen op een bijzondere plek!

Een huisje met een verhaal
Het Pioniershuisje heeft een heel eigen verhaal, met een link naar het verleden, heden en toekomst van Frederiksoord. Deze co-creatie ontstond nadat Evenbijkomen en Tralaluna elkaar troffen. Beide betekenisvolle ondernemers streven er naar iets nieuws en waardevols neer te zetten. Janneke van Evenbijkomen richt zich op zorginnovatie en Martin en Manilde van Tralaluna op originele recreatieve overnachtingen. De gasten komen vanuit beide kanten. Zowel de recreanten als ‘zorgrecreanten’ hebben met elkaar gemeen dat ze in het Pioniershuisje een plek vinden waar ze mogen bijkomen en inspiratie vinden.

100% uniek en bijzonder
Creativiteit en duurzaamheid zijn speerpunten bij de bouw van de Tiny Houses van Tralaluna. Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van hergebruikte materialen zijn ze allen 100% uniek en bijzonder. En dat is waar Tralaluna graag aan bij draagt: Drenthe verrijken met onderscheidende verblijfsrecreatie èn gasten inspireren met een verhaal.

Anders dan anders
Het riet op het dak van het Pioniershuisje is eerder gebruikt en de wandbekleding binnen bestaat uit vervezelde, afgedankte spijkerbroeken. Oude materialen met een mix van frisse en nieuwe spullen maken dat het een fijne en inspirerende plek is om te zijn. Vanuit het grote dakvenster in het slaapvertrek kun je sterrenkijken en cloudspotten. Zelfs als het regent heb je een geweldig uitzicht. Ook het sanitair is een belevenis op zich. In het sani-huisje op wielen, wat bij het pioniershuisje staat, is aan de ene kant een toilet en aan de andere kant de douche. Het composttoilet wordt niet doorgespoeld met water maar met een schepje zaagsel toegedekt. Overnachten in het Pioniershuisje is echt anders dan anders.

Op verhaal komen
Dit is ook de plek waar Janneke haar mensen op verhaal kunnen komen. Overnachten in een andere, fijne en rustige omgeving als onderdeel van een burnout-begeleiding of preventie, in plaats van op gesprek bij een coach op kantoor. Daar schiet je meer mee op. Janneke pleit voor concrete duurzame, flexibele en voordelige oplossingen zonder al teveel overhead. Janneke heeft genoeg gezien van wat niet werkt. Dat het anders kan laat Janneke met Evenbijkomen in het Pioniershuisje zien. Maatwerk gericht op gewoon doen. Deze co-creatie geeft aanzet tot een vervolg.