Welkom in Ons Dorpshuis Wilhelminaoord

Ons Dorpshuis, 100 jaar geleden gesticht als onderwijsinstelling en lokaal voor ontspanning van de Maatschappij van Weldadigheid, is inmiddels uitgegroeid tot een bruisende ontmoetingsplaats voor jong en oud. In de gastvrije huiskamer van Wilhelminaoord en Frederiksoord zijn verschillende ruimtes waar activiteiten worden gehouden. Veel verenigingen uit de omgeving hebben hier een prettig onderkomen. Het dorpshuis is open voor iedereen. In het gedachtegoed van Generaal Johannes van den Bosch hebben ook de mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij hier een plek. Sfeer en ongedwongenheid staan centraal.

Herdenken en feesten

In het oudste dorpshuis van Drenthe kunt u zelf uw feest geven. Geheel verzorgd en met alles erop en eraan wordt het met zorg voor u geregeld. Van een lekkere barbecue, een compleet (hapjes)buffet tot een uitgebreide koffietafel? Alles is mogelijk. Ook is het een fijne plek om te herdenken en met elkaar samen te zijn. U en uw gasten voelen zich thuis!

Actief bezig zijn!

Ons Dorpshuis is het ideale vertrekpunt van uw wandel- of fietstocht. Verschillende routes starten hier om de omgeving van de Vrije Koloniën van Weldadigheid te verkennen. Er is voldoende parkeergelegenheid en wanneer het dorpshuis open is, bent u van harte welkom om een kop koffie of thee met wat lekkers te nuttigen. Buiten staan gezellige picknicktafels waar u uw eigen broodje op kunt eten. Welkom!