Welkom in het Nationaal Vlechtmuseum

Riet en rotan zijn weer helemaal terug! Het Nationaal Vlechtmuseum vertelt het bijzondere en unieke verhaal van het vlechten in de Desperado Kolonie Noorwolde. Een verhaal dat zo kenmerkend is voor deze streek. In de voormalige Rijksrietvlechtschool, een rijksmonument, hangt niet alleen de sfeer van historie en verleden maar ook die van vintage en retro. Een prachtige combinatie.

Jong en oud

Een bezoek aan het museum is voor jong en oud een belevenis. U ervaart een en al herkenning bij de verschillende vlechtwerken en meubelstukken. Van exemplaren waarvan ‘iedereen er een in huis’ had tot moderne ontwerpen van beroemde vormgevers zoals Jan de Bouvrie en Marcel Wanders.  Riet is van alle tijden. Het Nationaal Vlechtmuseum laat dit zien in een boeiende expositie. Daarnaast organiseert het museum regelmatig leuke en leerzame workshops en activiteiten voor kinderen. Voor volwassenen is er ieder laatste zaterdag van de maand het Vlechtcafé en worden er regelmatig speciale workshops georganiseerd.

Een dagje uit

Wilt u genieten van een compleet dagje uit? Samen met Theeschenkerij De Buytenplaets en Bamboetuin Mei Chu wordt een heerlijke dag uit voor u geregeld met een lekkere Vlechters Tea. Ontdek eens op een andere manier het unieke verhaal van de Vrije Koloniën van Weldadigheid.