Welkom in Eethuys de Steen

In het hart van Willemsoord, midden in Kolonie III, vindt u Eethuys De Steen. De voormalige woning van de adjunct-directeur van het fabriekswezen van de Maatschappij van Weldadigheid is van ‘eenvoudig logement en koffiehuis’ omgetoverd tot een sfeervol eethuys. De rijke historie van de Vrije Koloniën van Weldadigheid is hier uitgebreid terug te vinden. Zo heet de tomatensoep ‘Bloed, Zweet en Tranen’ en de spare-ribs ‘Luie donder’. Met een knipoog naar het unieke verleden.

De lekkerste gehaktbal van Nederland

In Eethuys de Steen kunt u de lekkerste gehaktbal van Nederland eten. Het geheim van de Telegraaf Gouden Gehaktbal is volgens kok Alie de ‘Liefde’. Dit ongrijpbare ingrediënt heeft ook zijn weg gevonden naar alle andere gerechten op de uitgebreide kaart. U kunt hier weldadig genieten! Ook met een groep kunt u uitstekend terecht. Met drie verschillende zalen is er altijd een plek die bij u en uw gezelschap past. Uiteraard wordt er voor lekker eten gezorgd. Bovendien kunt u allerlei activiteiten ondernemen vanuit Eethuys de Steen. Zo kunt u met elkaar met de paardentram door de Kolonie, de ‘Koloniebelevenis’ ervaren of de ‘Strijd der Kolonie’ voeren’.

Volop vertier voor kinderen

Naast het grote en gezellige terras kunnen de kinderen genieten van de fraai aangelegde Kolonietuin. Lekker ravotten in de speeltuin, een potje mini-golf spelen of een spannende speurtocht met elkaar doen. Sinds kort kunt u ook een virtuele tijdreis maken naar het jaar 1825. In de Virtual Reality Experience ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’ komt u oog in oog te staan met Generaal Johannes van den Bosch die u wegwijs maak in het dagelijkse leven in ‘zijn’ Kolonie. Een spectaculaire en leerzame ervaring voor jong en oud!

Startpunt voor de volgende fietsroutes

Startpunt voor de volgende wandelroutes