Welkom in Bitter en Zoet

Een bijzonder hotel in historisch Veenhuizen 

Hotel-Restaurant Bitter en Zoet dankt haar naam aan één van de prachtig gerenoveerde dienstwoningen van het hospitaalcomplex in het gevangenisdorp. Hier bevinden zich nu unieke hotelkamers. Sfeervol en comfortabel.

Uitstekend en eerlijk eten 
Het prachtige restaurant is ingericht op de vroegere binnenplaats van het voormalig hospitaalcomplex. Zomers is het heerlijk toeven op het terras onder de oude lindebomen. Een gezellige lounge met wisselende kunstexposities maakt het geheel af. Het keukenteam staat garant voor uitstekend en eerlijk eten. Het ‘Moestuin Menu’ wordt samengesteld uit de oogst van de eigen moestuin en de ‘Tuinen van Weldadigheid’ om de hoek.

Woonhuizen worden hotelkamers
In de vroegere personeelswoningen zijn vijftien bijzondere hotelkamers ondergebracht. Precies ingepast in wat vroeger de woonruimtes waren. De woningen hebben ieder een eigen kleurstelling en behang, geïnspireerd op kleuren en stukjes behang die tijdens de renovatie tevoorschijn kwamen. Overal kom je stille getuigen van de bijzondere historie tegen. Een oud aanrecht, de schouw of originele en-suite-deuren.

Welkom in Bitter en Zoet!