Welkom in Bed & Breakfast Hoeve 202

Deze voormalige kolonieboerderij nummer 202 van de Maatschappij van Weldadigheid is omgetoverd tot een prachtige, luxe bed & breakfast voor paard en ruiter. Op Hoeve 202 kunt u naar hartelust buiten zijn en genieten van het buitenleven. Gelegen op de grens van Drenthe en Friesland, met rondom natuur en vlakbij het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een verblijf op Hoeve 202 de ultieme beleving voor paard en ruiter. Ook zonder paard bent u van harte welkom. Het maakt niet uit in welk seizoen u komt. De natuur laat zich ieder jaargetijde van de mooiste kant zien. Een unieke plek om helemaal tot rust te komen.

Kamers en stallen

Er zijn twee twee kamers; de kamer van de Kolonist en de kamer van de Rietvlechter. De kamers zijn ingericht met een sfeer van vroeger en het comfort van nu en hebben beide een eigen badkamer. Wilt u romantisch overnachten met een hedendaags tintje dan is de authentieke woonwagen ‘Roulotte’ heel geschikt. In de gezellige woon- en eetkamer wordt het ontbijt met lekkere streekproducten geserveerd en kunt u aan het einde van de dag nagenieten met uitzicht op de weilanden.

Het stallencomplex met zeven ruime stallen ligt naast de rijbaan. Er is een aparte afsluitbare zadelkamer, de mogelijkheid om paard en wagen te wassen en genoeg ruimte om een trailer te parkeren. Verschillende stukken weiland staan ter beschikking van de gastpaarden. Gastheer Jaap maakt graag met u een tochtje met de koets en vertelt u de bijzondere geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid.