In het decor van drie Nationale Parken

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Grenzeloos genieten
Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Dit Nationale Park is meer dan bos alleen. In het Drents-Friese Wold dwaal je van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras.

Wandel of fiets door het Drents-Friese Wold en u herkent nog het typische esdorpenlandschap: bolle akkers rond de dorpjes en beekdalen vol bloeiende bloemen. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is niet alleen groot, het is ook groots in zijn schoonheid.

0
Kilometer Fietspaden
0
Kilometer Wandelpaden
0
Hectare natuurgebied
Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Varen en dwalen in de Weerribben
Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel is een oase van ruimte en rust. De Wieden is een cultuurlandschap.Het landschap is gevormd door turfwinning; vanaf de vijftiende eeuw werd hier veen gebaggerd. U vindt hier plassen, sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. Zeldzame dieren als de otter en de zwarte stern voelen zich thuis is Nationaal Park Weerribben-Wieden.

0
Kilometer Fietspaden
0
Kilometer Wandelpaden
0
Hectare natuurgebied

Nationaal Park Dwingelderveld

Beleef de grote stille, natte heide van Drenthe

Zoekt u de grote, stille heide? Dan bent u op het Nationaal Park Dwingelderveld aan het juiste adres. Wandelend of op de fiets? U kunt hier heerlijk verdwalen. Zwerf over de uitgestrekte paarse vlakte, waar adders vlak naast het fietspad liggen te zonnen, waar de herder met zijn kudde grazende schapen rondtrekt. Waar het geroffel van van spechten uit de boomtoppen klinkt. En wat het nog mooier maakt? Er is niet alleen heide, maar ook bossen en jeneverbesstruwelen, esdorpen, grafheuvels en vennetjes. Het Nationaal Park Dwingelderveld is Drenthe in een notendop.

0
Kilometer Fietspaden
0
Kilometer Wandelpaden
0
Hectare natuurgebied