Project omschrijving

Beleef het Weldadig Rondje

Weldadig Rondje

Fiets het ‘Weldadig Rondje‘! Deze 36 km lange fietstocht leidt u langs de bijzondere monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. U komt in Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord. Ook bezoekt u onderweg de verschillende Desperado Koloniën. U start bij Logement & Gasterij Frederiksoord waar u gastvrij wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Onderweg pauzeert u in Eetcafé De Steen in Willemsoord waar u kunt genieten van de Telegraaf ‘Gouden Gehaktbal’ en bij terugkomst in Hotel Frederiksoord staat u een weldadige maaltijd te wachten. Veel fietsplezier!

Ga terug in de tijd!

Tijdens uw pauze in Willemsoord brengt u een bezoek aan de Virtual Reality Experience ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’. U maakt een virtuele tijdreis naar het jaar 1825. In een acht minuten durende belevenis komt u als pauper aan in Kolonie III. Hier wordt u ontvangen door Generaal Johannes van den Bosch die u wegwijs maakt in het dagelijkse leven van ‘zijn’ Kolonie. Het voelt alsof u zelf die pauper bent.

Prijs per persoon € 17,50

 • WELDADIG RONDJE
  Gratis fietsroute ‘Weldadig Rondje’ – Deze 36 km lange fietstocht leidt u langs verschillende monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid.

 • REIS 200 JAAR TERUG IN DE TIJD!
  Entree Virtual Reality Experience ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’

 • WELKOM TOEN, WELKOM NU
  Koffie/thee met Koloniecake bij ontvangst

 • WELDADIG ETEN
  In de rustpauze kunt u genieten van de Telegraaf ‘Gouden Gehaktbal’ in Eetcafé De Steen in Willemsoord. Na terugkomst staat er een lekkere maaltijd voor u klaar in Hotel Frederiksoord.

 • START EN FINISH
  U begint en eindigt het ‘Weldadige Rondje’ bij Logement & Gasterij Frederiksoord.

 • GRATIS PARKEREN
  Bij Logement & Gasterij Frederiksoord in Frederiksoord kunt u gratis parkeren.