Welkom in het Huygens Huys

In het voormalig postkantoor van de Maatschappij van Weldadigheid is in hartje Frederiksoord het Huygens Huys gevestigd. In dit mooie rijksmonument vindt u de meest exclusieve collectie antieke klokken en horloges van Noord Nederland. In de prachtige winkel worden al uw zintuigen geprikkeld door de verschillende zeldzame klokken, zak- en polshorloges, barometers, sieraden en kleine meubelen. Een onverwachte en verrassende ervaring.

Laat u verwennen met eigengemaakte appeltaart

Op het terras of in de sfeervolle Eetkaemer kunt u genieten van een kop koffie met iets lekkers, een fijne lunch of een hapje en drankje. Terwijl de koekoeksklok roept en de klokken de tijd wegtikken wordt u verwend met eigengemaakte appeltaart of een vers gebakken broodje. Ondertussen raakt u niet uitgekeken.

In de Kunstkaemer van het Huygens Huys vindt u een prachtige collectie hedendaagse kunst van een aantal gerenommeerde kunstenaars in combinatie met toegepaste kunst van top ontwerpers uit de Art Nouveau en Art Deco periode aan het begin van de 20e eeuw.

Avontuurlijke expeditie met de Kolonie Express

Eigenaar Bob Veldman neemt u mee op reis met de Elektrische Kolonie Express door het prachtige gebied van de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Als ervaren gids vertelt hij over de unieke historie van de Maatschappij van Weldadigheid. Deze expeditie is uiteraard te combineren met koffie-gebak en/of lunch. Vanaf vier personen en maximaal 14 personen.

Daarnaast organiseert het Huygens Huys voor groepen van maximaal 14 personen ook rondleidingen en lezingen in het voormalige postkantoor van Frederiksoord. Eigenaar Bob Veldman vertelt u graag over zijn passie, zijn collectie en werk maar ook over de historie van Postkantoren.  Een bijzonder uitje!