Project Description

Welkom bij de Foodzoekers van de Kolonie

Toen en nu! Ontdek hoe lekker en gezond voedsel wordt gemaakt, tijdens de excursies, proeverijen, workshops en jamsessies, die Foodzoekers van de Kolonie organiseert voor scholen, groepen en bedrijven. Proef en beleef de rijke en unieke smaak van oude rassen en gewassen!

Leuke en leerzame activiteiten

Koekjes bakken van eigen deeg, van grond tot mond, een speurtocht naar smakelijke vruchten van het land, zaaien en oogsten, boter karnen, mosterd maken, proeven van bekwaamheid met zelfgemaakte producten, crêpes en galettes bakken op z’n Bretons, koken met oergranen en vergeten groeten, smaakdokter, ‘meet, eat en greet’, struinen en stropen, appelsap-proeverij, boekweit-diner het kan allemaal met de Foodzoekers van de Kolonie.

Regelmatig organiseert Bouwe Ruiter deze ultieme ervaringen in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Bijzondere belevenissen voor elke groep, bedrijf of school. Puur!

Ontdek het zelf! 
Ontdek hoe lekker en gezond voedsel wordt gemaakt tijdens de foodzoekers-middagen op De Koloniehof in Frederiksoord. Voor kinderen en ouders zijn er leerzame activiteiten zoals boter karnen, mosterd maken, graan malen, bijen spotten, wormen zoeken, groenten en kruiden herkennen, gras determineren, aardappels rooien, appels proeven, crêpes-pannenkoeken bakken en nog veel meer.

Beleef het mee op woensdag en donderdag: 11/12 juli, 18/19 juli, 25/26 juli, 1/2 aug, 8/9 aug, 15/15 aug en 22/23 aug tussen 13.00 -16.00 uur. De prijs is € 5,00 per kind en de ouders betalen € 7,50. Dit is inclusief de entree voor museum De Koloniehof en een lekkere crêpe-pannenkoek. Doe je mee?