Welkom bij de Foodzoekers van de Kolonie

Toen en nu! Ontdek hoe lekker en gezond voedsel wordt gemaakt, tijdens de excursies, proeverijen, workshops en jamsessies, die Foodzoekers van de Kolonie organiseert voor scholen, groepen en bedrijven. Proef en beleef de rijke en unieke smaak van oude rassen en gewassen!

Leuke en leerzame activiteiten

Koekjes bakken van eigen deeg, van grond tot mond, een speurtocht naar smakelijke vruchten van het land, zaaien en oogsten, boter karnen, mosterd maken, proeven van bekwaamheid met zelfgemaakte producten, crêpes en galettes bakken op z’n Bretons, koken met oergranen en vergeten groeten, smaakdokter, ‘meet, eat en greet’, struinen en stropen, appelsap-proeverij, boekweit-diner het kan allemaal met de Foodzoekers van de Kolonie.

Regelmatig organiseert Bouwe Ruiter deze ultieme ervaringen in de Koloniën van Weldadigheid. Bijzondere belevenissen voor elke groep, bedrijf of school. Puur!

Ontdek het zelf! 
Ontdek hoe lekker en gezond voedsel wordt gemaakt tijdens de foodzoekers-middagen Voor kinderen en ouders zijn er leerzame activiteiten zoals boter karnen, mosterd maken, graan malen, bijen spotten, wormen zoeken, groenten en kruiden herkennen, gras determineren, aardappels rooien, appels proeven, crêpes-pannenkoeken bakken en nog veel meer.

Tip! Voor € 4,95 is het boekje ‘Boekweit Terug in de Kolonie’ verkrijgbaar. In dit boekje vindt u leuke weetjes, historie, recepten en de fietsroute ‘Op fietse langs hoeves en akkers’. Fietsen kunt u tussen 10.00 -12.00 uur huren bij het Fietstransferium in Frederiksoord. Beleef een heerlijke dag uit in de Koloniën van Weldadigheid.