Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Welstaat – Theaterspektakel
Ter ere van het 200-jarige bestaan van de Koloniën van Weldagdigheid in 2018, brengt Kameroperahuis in september Welstaat: een muziektheaterbeleving die je Frederiksoord en omgeving met nieuwe ogen laat zien.

Welstaat
Als bezoeker staat je een sprookjesachtige ervaring te wachten, met bijzonder gebruik van de bosrijke omgeving, live muziek en soundscapes. Na het passeren van de ‘toegangspoort’ in Frederiksoord kom je als nieuwkomer terecht in het fictieve oord Welstaat. Tijdens een soort Vossenjacht bezoek je bijzondere locaties en ontmoet je allerhande personages die uiteindelijk bijeenkomen in een spetterend slotstuk. Een magisch-realistische muziektheatervoorstelling dat je niet mag missen!

Johannes van den Bosch
Welstaat is gebaseerd op het historische verhaal over leiderschap en weldoen uit de negentiende eeuw van de Maatschappij van Weldadigheid en haar vrije koloniën. Johannes van den Bosch stichtte in 1818 de eerste Vrije Kolonie Frederiksoord, waarna Willemsoord en Wilhelminaoord volgden. In deze drie oorden kregen arme gezinnen de kans om een nieuw bestaan op te bouwen. Van den Bosch vatte zijn gedachtengoed samen in drie geboden: denk wel, durf wel & doe wel

Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa
De viering met Welstaat en beeldende kunstmanifestatie IntoNature van het 200-jarige bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid, is opgenomen in het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Kaartverkoop
Toegangskaarten boekt u via www.welstaat.nl.

Overnachten
Wilt u langer verblijven in het prachtige gebied van de Vrije Koloniën van Weldadigheid? Blijf dan een aantal dagen overnachten! Op een (boeren)camping, een gastvrije Bed & Breakfast of in een luxe hotel? Alleen, als gezin of met een groep? Het kan allemaal. Proef de sfeer, ervaar de historie en voel de gastvrijheid. Welkom toen, welkom nu!

Deze website maakt gebruik van cookies en diensten van derden. Ok