Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Het Nationaal vlechtmuseum verweven met de Week van het weven.

Vanaf 26 mei t/m 3 juni werkt het Nationaal Vlechtmuseum nauw samen met de Week van het Weven. Er is in deze week een speciale tentoonstelling van in het museum en er zijn lezingen en workshops. Dit jaar staat wol in de hoofdrol. Het weefnetwerk werkt hierin actief samen met stichting ‘ Wol in de hoofdrol’ , Follow the blue line’ en LWD 2018.

Speciale maandagopening

Speciaal voor deze week opent het museum maandagmiddag haar deuren met een bijzondere lezing van beeldend kunstenaar Monika Stadler. Zij is de dochter van: Gunta Stölz, belangrijke beeldweefster en ontwerpster tijdens de Bauhausperiode. Monika gaat vertellen over de Bauhaus periode, over de kringen (o.a. Kandinsky, Albers) waarin haar moeder verkeerde en het tijdsbeeld van toen, en wat deze kunststroming betekende toen en nu. Tevens presenteert ze een nieuw boek en is er een signeersessie. Daarna is er nog ruim de tijd om de tentoonstelling te zien. Mocht u dan niet kunnen dan kunt u op donderdagmorgen nogmaals de lezing en boekpresentatie bijwonen.

Woensdag weefdag en workshop

Woensdagmorgen trappen we af met een lezing over de geschiedenis van het tapijtweven door Selma Sindram: Selma is actief binnen de Weefvereniging Weefnetwerk en verdienstelijk beeldweefster (tapijt weven, gobelin weven, beeld-weven) en dito lid van de Beeldweefkring Nederland. Samen duiken we in het verleden van het weven. In de middag stropen we de mouwen op en gaan we zelf aan de slag in het museum met weven. Benieuwd naar deze technieken? Dan mag u deze workshop van Selma niet missen.

Donderdag 31 mei afsluiting in Noordwolde

Donderdagmorgen sluiten we in museum deze week af met een extra lezing van Monika Stadler, zij zal dan haar lezing van maandag opnieuw geven en er is ruimte voor vragen en discussie. Kortom een bruisend programma in het Nationaal Vlechtmuseum tijdens de week van het Weven. Een prachtige samenwerking tussen vlechters en weven. Samen in techniek met elkaar verbonden. Komt u ook? Wij kijken naar u uit!