Loading...
Laden Evenementen

FRIES PROJECT ORKEST SPEELT ‘DE IMMIGRANT’ IN MUSEUM DE PROEFKOLONIE

De Immigrant is de nieuwe productie van het Fries Project Orkest en is te zien op zondag 8 maart om 15.00 uur in Het Huis van Weldadigheid. Frans Vermeerssen (dirigent en componist) en Lily Lanser (producent) hebben het thema migratie aangegrepen voor het realiseren van een voorstelling met muziek, koorzang en filmbeelden.

Inspiratiebronnen voor dit project zijn: de verhuizing van paupers naarde Koloniën van Weldadigheid in Drenthe, de film ‘The Immigrant’ van Charlie Chaplin en de hedendaagse vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Europa. Vermeerssen heeft voor dit project nieuwe muziek gecomponeerd, die wordt uitgevoerd door het 25-koppige Fries Project Orkest en het uit Syriërs bestaande New Life Choir uit Groningen.

Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma een montage gemaakt van historische filmbeelden van onder anderen de paupers, met daarbij filmopnamen van Urban dansers Thomas Krikken en Shara Maaskant. Roeli Walraven heeft (lied)teksten geschreven en meegeholpen met de realisatie van deze voorstelling. Het Fries Project Orkest hoopt dat deze productie een steun in de rug is voor al die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en voor diegenen die zich hun lot aantrekken.

Kaarten voor deze voortelling zijn te bestellen via www.proefkolonie.nl en zijn te combineren met een bezoek aan het museum en/of een high tea of high wine arrangement in het Grand Café.

Ga naar de bovenkant