Loading...
Laden Evenementen

Open Fruitpersdag in Frederiksoord

Met meer dan 550 verschillende rassen bevat de Fruithof in Frederiksoord de grootste collectie oude fruitrassen van West-Europa. Het zijn voornamelijk appelbomen, maar er staan ook peren- en pruimenbomen. Bijna de helft van de fruitrassen behoort tot het Nederlands Erfgoed. Elk ras heeft zo z’n eigen specifieke smaak. Eigenlijk zou je ze allemaal moeten proeven. Nou dat kan; want op woensdag 19 oktober is er op de Fruithof de jaarlijkse Open Fruitpersdag.

Tijdens de open dag kun je zelf appels en peren rapen om ze vervolgens te laten persen tot heerlijk vers sap, dat je voor een klein bedrag kunt kopen. Erg leuk om samen met kinderen te doen. De mobiele pers van Friesland Zuid staat er ook en laat zien hoe appels en peren verwerkt worden tot houdbaar sap in pakken en zakken.

In de opkweekhoek worden fruitbomen van verschillende rassen verkocht, en kun je advies krijgen over verzorging en onderhoud van fruitbomen. En wil je weten welke fruitboom je in je tuin hebt staan, neem dan wat appels of peren mee. Een team van deskundige pomologen staat klaar om het fruit te determineren. Er is fruit te koop, er worden rondleidingen verzorgd, en er wordt informatie gegeven over de cursussen van de Fruithof, zoals snoeien, enten, en cider maken.

De Open Fruitpersdag is op woensdag 19 oktober, van 10.00 – 16.00 uur. Toegang is gratis. De ingang van de Fruithof is naast Museum de Proefkolonie in Frederiksoord. Kijk voor meer informatie over de Fruithof op www.fruithof-frederiksoord.nl

Ga naar de bovenkant