Laden Evenementen

Concert in het Koloniekerkje – Margot Merah

Op donderdag 19 mei 2022 speelt folkzangeres Margot Merah (Margot Limburg, uit Paasloo) met twee geweldige muzikanten in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Tijdens het concert presenteert ze haar nieuwe solo CD Take Heart.
Al meer dan 20 jaar tourt de Paaslose folkzangeres Margot Limburg de wereld over. De laatste jaren vooral met haar duo The Lasses, waarmee ze onder meer door Amerika en Japan optrad. The Lasses zijn ook op Kopje Cultuur vaste gast en speelden al eens eerder in een uitverkocht Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Op 19 mei komt Margot terug in het kerkje. Dit keer met haar trio waarmee ze voornamelijk eigen geschreven liedjes laat horen.
Bijzonderheden
Kaarten zijn 15 euro en te bestellen via kaartverkoop@koloniekerkje.nl
Deuren open: 19.30
Aanvang: 20.00
Concert
Samen met multi-instrumentalist Alan McLachlan (o.a. gitaar, piano, mandoline) en contrabassist Gerco Aerts speelt Margot nummers van haar nieuwe CD Take Heart, die in februari uitkomt. Met haar voeten stevig in de traditie van de Keltische folkmuziek, vertelt Margot ook met haar muziek verhalen over het leven. Simpel en klein, met een diepere laag die maakt dat mensen er iets van zichzelf in herkennen. Haar melancholische liedjes worden daarom als hoopvol en troostrijk ervaren. Haar warme, ervaren stem ontroert.
Over Margot Merah
De eerste single van de cd, Standing Still kwam eind oktober uit en werd enorm enthousiast ontvangen. Een melancholisch nummer over de beleving van het hier en nu in een tijd met veel onzekerheden, een gevoel waar iedereen zich in moeilijke tijden, bijvoorbeeld door een pandemie of door ziekte zich wel wat bij voor kan stellen. Ook de bijbehorende videoclip die ze maakte, deed het goed. Het was een voorbode van een CD die gemaakt is in een moeilijke, intense tijd. Niet alleen corona was hiervan de oorzaak. Margot werd ten tijde van de opnames ernstig ziek en lange tijd was de toekomst onzeker. Gelukkig ziet die toekomst er nu weer een stuk mooier uit en kan ze sinds enige tijd het optreden met The Lasses én met haar eigen werk weer oppikken. Extra blij is Margot dat de ‘pre-release’ van Take Heart gehouden zal worden in het prachtige Koloniekerkje van Wilhelminaoord. Ze blijft nu eenmaal een kind van de streek. Op Take Heart (hou moed, heb vertrouwen) staan elf nummers. Margot en Alan McLachlan namen het op in de tijd dat ze herstellende was van haar ziekte. Take Heart staat daarom voor moed en vertrouwen in een goede afloop voor haar persoonlijk. Maar ook moed en vertrouwen voor de mensen om haar heen, voor anderen die het moeilijk hebben, voor de wereld die er soms zo donker uitziet.
Ga naar de bovenkant